Lokalni front lepio plakate u znak podrške smenjenim tužiteljkama

0

Protesti protiv smene tužiteljki Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Bojani Savović i Jasmini Paunović, prelila se i na gradove u unutrašnjosti Srbije. Lokalni front iz Kraljeva je na ulicama u centru grada održao je protestnu šetnju kako bi zbog ćutanja većeg broja medija o ovom slučaju, javnost upoznali sa kako su istakli “samovlašćem rukovodstva VJT”.

Slučaj tužiteljki Savović i Paunović je prema mišljenju mnogih, pokazao kakvo je stanje u srpskom pravosuđu. A ove dve tužiteljke koje su mesecima radile na predmetu korupcije u EPS, u istom danu kada su izdale nalog za hapšenje, premeštene su u drugo odeljenje.

“Namera nam je da javno pružimo podršku tužiteljkama koje su ustale u odbranu dostojanstva profesije, pravde i istine. One su danas najočitiji primer svih onih ljudi koji časno obavljaju svoj posao, tako da i njih treba pomenuti. Institucije počivaju na njima, a ne na poslušnicima koji ih po nalogu razaraju”, kaže Vladimir Marović iz Lokalnog fronta.

Kako je objasnio, budući da je javnost zbog ćutanja velikog dela medija slabo upoznata sa “brutalnim samovlašćem rukovodstva VJT”, cilj je bio da izlaskom na ulicu istu tu javnost obaveste da je sistematski i planski uskraćuju za pravdu.

Share.

Comments are closed.