„Zapalili su mi auto u garaži dok sam sa detetom bila u kući“

0

U petak uveče oko 19.30 sati u Vrnjačkoj Banji, nepoznati počinioci zapalili su automobil koji je u tom trenutku bio parkiran u garaži porodične kuće. Kako je ispričala vlasnica Olja Remetić, u tom trenutku je ona sa ćerkom sedela u dnevnoj sobi.

„Pozvala me komšinica i rekla mi da mi gori auto u garaži. Odmah sam krenula da evakuišem dete. Suprug i sin kojem je inače juče bio rođendan, samo pet minuta pre toga su otišli do grada. U šoku sam“, priča Remetić.

Vrata od garaže su u tom trenutklu bila otvorena, i kako je ispričala ova žena, najverovatnije da su napadač ili više njih, u prolazu bacili molotovljev koktel.

„Kada sam prišla autu, videla sam ispod auta plamen žute boje, nešto nalik na baklju ili zapaljivi koktel. Nisam smela da priđem. Oslobodila sam pse koji su bili u blizini. Onda su pristigli vatrogasci, ali je vatra već zahvatila celo vozilo“, rekla je Remetić u policiji.

Ona napominje da nikome ne duguje novac niti je sa bilo kim u svađi ili konfliktu. Ali, kaže da već neko vreme trpi nasilje sa jednog profila na instagramu.

„Već dve godine, sestra i ja smo žrtve neviđenog govora mržnje na društvenim mrežama. To se ogleda u omolavažavanju, pretnjama, uvredama i iznošenju neistina. Ne mogu sa shvatim da je nekome palo na pamet da mi zapali auto. Pa, mogla je cela kuća da se zapali, i da izgorimo u njoj. Ne znam, šta je krajni cilj. Užasno“, kaže ova Vrnjčanka.

Iz Policije uprave u Kraljevu, koja je zadužena za ovaj region, kažu da se radi na intenzivnom otkrivanju počinilaca.

Share.

Comments are closed.