Skijaši pohrlili ka Kopaoniku, gužve na sve strane

0

Parkinzi u centru Kopaonika su od jutros skoro popunjeni, jer su mnogi došli na vikend skijanje. Razlog je najavljeno hladnije vreme, što bi omogućilo da se sneg duže zadrži na stazama. Ali, skijaše je danas sačekala magla, i poprilične gužve na pojedinim žičarama.

„Zbog kvara na sidru na Marinim vodama, velika je gužva u tom delu. Mada i na ostalima ima dosta ljudi. Na većini staza je magla. A sneg je bolji nego u petak“, priča jedan od skijaša.

Parking kod Sunčane doline je još od 9 sati bio popunjen. Međutim, kako kažu pojedini skijaši zbog toga što je u petak veče temperatura na Kopaoniku bila u plusu, a danas u minusu, staze nisu najbolje utabane.

„Malopre sam video kako su odvezli jedno dete koje se povredilo na skijanju. Video sam da su tu bili iz Gorske službe spasavanja (GSS). I još par intervencija sam video. Izgleda mi kao da će GSS danas imati posla. Sneg je tvrd. Opet neiskusni mogu loše da prođu“, priča ovaj skijaš za Srbija video.

Na žičari u centru se čeka u proseku oko dvadesetak minuta, dok su čekanja na ostalima, oko desetak minuta.

Ovog vikenda je na Kopaoniku primetan i veći broj stranaca. Najviše je Rumuna i Mađara, a ima i Bugara i Makedonaca.

Ali, kao što smo već pisali, na stazama nema dovoljno snega. Ali, prema najavi meteorologa, što se tiče novih snežnih padavina, ne očekuju se nikakve značajnije količine. Jedino „spas“ za skijaše bi mogle biti temperature ispod nule, kako bi veštački sneg mogao duže da se održi.

Share.

Comments are closed.