Poginula dvojica radnika: Zatrpala ih piljevina dok su čistili silos

0

U nesreći koja se dogodila sinoć oko 23 sata, u preduzeću za preradu drveta „MTI“ iz Kraljeva, tragično su nastradali Marko Milenković (31) i Stevan Zdraković (24).

Kako se pretpostavlja, nezgoda se dogodila kada se na njih dvojicu i još jedno kolegu, obrušila velika količina piljevine iz silosa koji su čistili.

Pod ogromnim teretom i bez vazduha, jedan radnik je preminuo na licu mesta, drugi je podlegao povredama u bolnici u Kraljevu uprkos ogromnim naporima lekara da ga reanimiraju, dok je treći radnik nekako uspeo sa se spase.

„Video sam preminulog sina u bolnici. Nije imao nikakve povrede na sebi. Očigledno da nije mogao do vazduha. Radio je u petak prvu smenu, a onda je uveče otišao da očiste taj silos. Umesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, moj Marko nas je zauvek napustio. Velika nesreća nas je zadesila“, ispričao je Markov otac, Miladin.

O njenom tragično nastradalom suprugu rođaci, prijatelji i komšije govore samo najbolje.

Slično o Markovom mlađem, takođe tragično nastradalom kolegi Stevanu Zdravkoviću pričaju i njegovi prijatelji u selu Vitkovac nadomak Kraljeva.

*Majka i brat završavaju formalnosti u bolnici, a otac treba da doputuje iz inostranstva“, objašnjavaju prijatelji.

Share.

Comments are closed.