Vratio se Vrnjački karneval

0

Posle dve godine pauze, karneval se vratio u Vrnjačku Banju i tradicionalnim uručenjem ključeva, sinoć je otvorena 17. manifestacija, koja će trajati do 18. jula.

Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja kazao je za Tanjug da je će ove godine zbog epidemiološke situacije biti manje karnvalskih grupa iz inostranstva. Ali, kako je rekao, to neće umanjiti ugođaj svim posetiocima.

„Izdvojićemo one male programe, odnosno performanse koji će praktično biti zagrevanje za veliku karnevalsku povorku naredne subote. U muzičkom delu karnevalskog programa, nastupiće Toni Cetinski, Severina, Tropiko bend, Slavko Banjac i drugi“, rekao je Trifunović.

U delu pratećeg programa biće organizovan Sajam cveća i starih zanata, Karnevalski radio, zatim pozorišne predstave za decu, Dečiji humanitarni kutak, fotografisanje sa crtanim junacima, kao i berza ploča, diskova i stripova u Vrnjačkom parku.

Vrnjački karneval, uz Sabor trubača u Guči i Egzit, najveća je turistička manifestacija u zemlji.

Organizatori najavljuju bogat program u narednih nedelju dana, a naredne subote, u glavnoj povorci, preko 50 karnevalskih grupa iz Evrope i Brazila.

Međunarodni Vrnjački karneval jedan je od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji, sa više od 300.000 posetilaca i učesnika.

Ovaj karneval je član Federacije Evropskih karnevalskih gradova, a u maju 2011. godine Vrnjačka Banja je imala čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope.

Share.

Comments are closed.