Devojka preminula u kovid ambulanti u Kraljevu

0

U kovid ambulanti u Kraljevu, danas je preminula devojka stara 24 godine. Kako smo saznali, nju su pratioci doveli u ambulantu kako bi se testirala, jer je nekoliko dana imala visoku temperaturu. Ali, u jednom trenutku je kolabirala, i lekari nisu uspeli da je reanimiraju.

Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, potvrdila je da se danas dogodio tragičan slučaj u kovid ambulanti.

„Devojka stara 24 godine je u pratnji pratioca, jer je bolovala od celebralne paralize i bila je vezana za invalidska kolica, došla kako bi se testirala. Ona je već nekoliko dana imala visoku temperaturu. Antigenski test je pokazao da je negativna, pa je urađen PCR test. Odmah nakon toga njoj se slošilo, kolabirala je i nažalost naši lekari nisu mogli da je spasu, iako su sve učinili“, rekla je Krčevinac.

Ona kaže da će se nakon analize PCR testa znati da li je devojka bila zaražena koronavirusom. Krčevinac  kaže da je ovaj slučaj ogroman stres i za porodicu i za zaposlene u kovid ambulanti.

Direktorka Doma zdravlja nam je rekla da se devojka prvi put danas javila, kako bi se testirala na koronavirus.

Ovo je drugi smrtni slučaj u kovid ambulantana u poslednjih nedelju dana.

Muškarac star 72 godine preminuo je prošle subote od posledica koronavirusa u kovid ambulanti na infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu. Muškarca je na pregled dovezla porodica. Nedugo zatim je pao u nesvest, a nakon pokušaja reanimacije, preminuo je.

Direktor bolnice Zoran Mrvić je ispričao da su mu pluća bila u izuzetnom teškom stanju. Da se na snimku se videlo da su pluća uništena i da je imao pleuralni izliv sa jedne strane.

„Odmah je snimljen, ali je na kolicima posle snimanja kolabirao. Anestezija ga je intubirala, reanimirala, ali bez uspeha nažalost“, rekao je tada Mrvić.

Share.

Comments are closed.