Vrnjačka Banja: Festival filmskog scenarija počinje 17. septembra

0

Ipak, i u ovoj godini, u organizaciji Kulturnog centra Vrnjačka Banja, a pod pokroviteljstvom opštine Vrnjačka Banja i ministarstva kulture i informisanja, biće održan Festival filmskog scenarija. Najbolji domaći scenaristi će se i ovoga puta, ali u septembru, a ne u avgustu, kao što je to bila praksa, okupiti u Vrnjačkoj Banji. Deset novih filmskih ostvarenja takmičiće se za jednu od tri nagrade 44. Festivala filmskog scenarija, od 17. do 21. septembra.

Ovu 44. smotru domaće kinematografije 17. septembra na amfiteatru u Vrnjačkoj Banji, otvoriće filmsko ostvarenje  „Otac“ Srdana Golubovića, a u narednih pet festivalskih dana publika u Vrnjačkoj Banji moći će da vidi i „Revolt“ Aleksandra Rajkovića, „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića, „Ekipa“ Marka Sopića i Radeta Ćosića, zatim filmove  „Asimetrija“ Maše Nešković, „Realna priča“ Gordana Kičića i Vladimira Simića, „Iz ljubavi“ Nenada Mikovića“, „Proleće na poslednjem jezeru“ Vuleta Žurića i Filipa Čolovića, „Sutra je još uvek juli“  Dejana Vlaisavljevića Nikta, dok će festival zatvoriti ostvarenje „Grudi“ Vladislava Vojnovića i Marije Perović.

Ove godine zbog epidemiološke situacije preduzeće se sve propisane mere prevencije, a projekcije filmova biće u 18 sati u vrnjačkom bioskopu i u 20.30 na amfiteatru.

Tradicionalni simpozijum FFS ove godine biće posvećen izdavačkoj delatnosti Filmskog centra Srbije.

O nagradama 44. Festivala filmskog scenarija odlučivaće žiri u sastavu Ana Marija Rosi prošlogodišnja laureatkinja festivala sa filmom „Ajvar“, zatim Petar Mihajlović scenarista „Južnog vetra“ i Miroljub Stojanović iz filmskog centra Srbije.

Pre svečanog otvaranja 44.Festivala filmskog scenarija, publika na Trgu kulture, 17. septembra imaće priliku da vidi „Veče sa Petrom Božovićem“, dok će se nakon FFS u programu „Preko plota“ 22. i 23.septembra publika moći, van konkurencije, da pogleda film „Hotel Beograd“.

Share.

Comments are closed.