Uhapšen odbegli falsifikator

0

Kraljevačka policija uhapsila je Jadranka M. (51) jer je za šest meseci, uspeo da prevari nekoliko osoba za oko 37.000 evra. Novac je dobio kako bi im navodno pomogao u kupovini po povlašćenim cenama. Inače, kako smo saznali, reč je osuđivanom falsifikatoru, koji je u bekstvu još od 2016. godine.

Jadranko se sumnjiči da je od marta do septembra ove godine, lažno se predstavljajući, doveo u zabludu više osoba sa područja Kraljeva i Trstenika da će im navodno naći posao ili pomoći da kupe stan i od njih ukupno uzeo 36.425 evra i 105.000 dinara.

– Čovek je profesionalno radio prevare. Uvek bi bio elegantno obučen, što je odmah ostavljalo taj prvi utisak. A drugo, imao je priču. I birao je žrtve. Lažno se predstavljao kao neko ko ima jake veze i može da posreduje. Žrtvama je obećavao da im može pomoći da dobiju kredite po nižim kamatama, kupe stan po nižim cenama. Bilo je žrtava kojima je obećao jeftinu kupovinu velike količine računara sa softerskom greškom – kaže izvor iz policije.

Prevarenim osobama je tražio da mu novac isključivo donose u kešu. Kraljevačka policija ga je uhapsila nakon što su dobili prijavu jedne od žrtvi prevare.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.