Radoš Bajić promovisao knjigu u Vrnjačkoj Banji

0

Promocija knjige Radoša Bajića „Samo je Morava večna“ u biblioteci u Vrnjačkoj Banji, izazvala je veliko interesovanje. O knjizi su govorili Petar Arbutina i Duško Kovačević, a odlomke iz nje čitao je glumac Ivan Vučković.

Kovačević je rekao da se Bajić pronašao u pričama kraj Morave i da su priče svaka za sebe, veoma zanimljive.

– Gledajući i čitajući Radoševu knjigu, ustanovio sam da ono što pišete kada se dobro ukoriči, ima veliku vrednost. Tema kao što su politika, kultura, način života, predstavljaju svakodnevicu. Knjiga je trajnija od onoga što je Radoš pisao u novinama u svojim kolumnama. Mislim da je u životu imao dvojaki pogled – rekao je Kovačević.

Prepuna biblioteka u Vrnjačkoj Banji

Radoš Bajić nije krio oduševljenje što je veliki broj ljudi došao na promociju knjige u Vrnjačkoj biblioteci. Kaže da će o njenoj  vrednosti suditi vreme.

– U knjizi sam sagledao čitav svoj život. Pisao sam je u trenutku kada se vodila velika polemika oko serije Ravna Gora, i kada sam prolazio kroz golgotu. Duško Kovačević je bio jedan od retkih koji su mi tada pružili podršku – rekao je Bajić, napominjući da će ubuduće sve manje biti ispred, a mnogo više iza kamere.

Bajić kaže da mu je veliku čast predstavlja to što je knjigu objavio Službeni glasnik, a Petar Arbutina je profesionalni uredio knjigu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.