Monter poginuo od strujnog udara dok je bio u korpi

0

Radnik privatne firme „Ting“ iz Kraljeva, J.Đ. (35) poginuo je u četvrtak oko 14 sati dok je obavljao poslove na strujnim kablovima u kraljevačkom naselju Grdica. Njega je usmrtio strujni kabl visokog napona i to u trenutku dok je bio u korpi.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da jedan od kablova u trenutku dok je radnik obavljao poslove na stubu, otkačio, i pao na korpu u kojoj je radnik stajao. Neki od očevidaca kažu i da se muškarac zapalio.

– Otkačio se kabl koji povezuje stubove i zakačio radnika koji je bio u korpi. Nakon toga se čovek zapalio – kaže jedan od meštana kojeg smo zatekli u trenutku dok je trajao policijski uviđaj.

J.Đ. je u trenutku pogibije bio u korpi na visini od pet metara na postavljanju telekomunikacionog optičkog kabla. Njega je kako smo saznali zahvatio tzv. strujni luk od obližnje visokonaponske mreže.

Prema rečima njegovih kolega iz firme, J.Đ. je važio za najboljeg radnika, bio je vrhunski obučen i posedovao je sve neophodne sertifikate i dozvole.

– Velika tragedija. Bez reči smo. U prvi mah sam pomislio da je korpa zakačila strujni kabl, a ispostavilo se da su strujni luk i varnice udarile u korpu u kojoj je bio monter. Tu, na žalost, nije bilo pomoći – ispričao nam je jedan od kolega kojeg smo zatekli na mesto nesreće.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.