Spomenik Gagi Nikoliću ponovo na meti vandala

0

Nepoznati vandali ponovo su oskrnavili deo spomenika Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji. Ovo je inače bio treći put za godinu dana da je spomenik oštećen. Deo Gaginih naočara, koje je nosio do pred samu smrt, za sada nepoznati vandali uspeli su ponovo da otkinu.

Polomljene naočare

– Taj varvarski i vandalski čin desio se nedavno. Neko je, iz ko zna kojih razloga, bezumno polomio jedan deo Draganovih naočara. Pa kome smeta naš Džimi Barka, Prle, Flojd, Urke… – upitao se Nikola Džamić, jedan od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u vrnjačkom parku.

Prema njegovim rečima, kako je utvrđeno, prvi put su naočare polomljene spletom nesrećnih okolnosti, ali drugi i treći put je bez sumnje u pitanju vandalski čin.

Svojim vrhunskim vajarskim umećem, profesor Dragoljub Dimitrijević učinio je da legendarni Gaga večno šeta Vrnjačkim parkom. On je rekao za “Blic” ranije, da je tom vajarskom rešenju veoma pomoglo poznavanje Dragana Nikolića kao glumca.

Statua Dragana Nikolića koja krasi deo Vrnjačkog parka u blizini Rimskog izvora svečano je postavljena pre nešto više od godinu dana, a tu čast, pred mnogobrojnim posetiocima, imao je glumac Žarko Laušević.

Share.

Comments are closed.