Drama kod Vrnjačke Banje: Spustili montera sa 30 metara

0

Elektro-monter kruševače „Elektromontaže“ B.V. (38) kome se slošilo prilikom intervencije na dalekovodu u Novom Selu kod Vrnjačke Banje, uspešno je i u svesnom stanju spasen sa više od 30 metara visine.

Dok je danas obavljao remont na dalekovodu visokonaponske mreže, oštećenom pre nekoliko dana u nevremenu, B.V. je, kako nezvanično saznajemo, doživeo manji šlog i praktično ostao zarobljen na visini od 30 metara držeći se za metalnu konstrukciju.

Na mesto događaja ubrzo su pristigli pripadnici policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Vrnjačke Banje i Kraljeva koji nisu imali adekvatnu opremu da radnika bezbedno spuste na zemlju. Posle gotovo dva i po sata to su učinile njegove kolege monteri koji su u Novo Selo pristigli sa druge lokacije.

– Sve vreme je bio u svesnom stanju i komunicirao sa nama, a potom i sa policajcima i lekarima hitne pomoći. Uz pomoć kolega montera i  „čekrka“ B.V. se posle dva i po sata provedenih na metalnoj konstrukciji uspešno i bezbedno spustio na zemlju – rekli su nam radnici „Elektromontaže“ koje smo zatekli u Novom Selu.

Share.

Comments are closed.