Beograđanin sa nožem, već osuđivan za pokušaj ubistva

0

Beograđanin Lj.V. (37) koji je u subotu uveče uhapšen na karnevalu u Vrnjačkoj Banji, kada je na prepunom šetalištu stajao sa nožem u rukama,pre nekoliko godina je osuđen za pokušaj ubistva. Zanimljivo je da je policija i ranije pronalazila noževe kod njega.

U Vrnjačkoj Banji se u subotu uveče dogodio incident, kada je muškarac na prepunoj Promenadi stajao sa kuhinjskim nožem u rukama. Efikasnom reakcijom policije, sprečeno je da Lj.V. napadne posetioce Vrnjačkog karnevala.

– Reč je muškarcu iz Beograda, koji je 2013. godine uhapšen zbog pokušaja ubistva u tuči, i to baš sa kuhinjskim nožem. Policija ga je te večeri uočila sa nožem u rukama kako stoji na Promenadi koja je bila prepuna posetilaca, jer se održavala završna karnevalska povorka. On je narednog dana priveden sudiji za prekršaje. Osuđen je zbog nošenja noža i vređanja policije i kažnjen novčano sa 70.000 dinara – kaže izvor iz MUP-a.

Zanimljivo je da je LJ.V. bio pijan i da mu je merenjem utvrđeno 2.3 promila alkohola u krvi. Muškarac se opirao prilikom hapšenja i vikao uniformisanim licima „Zašto ne idete ne Kosovo“. Izvor iz policije kaže d aje on I ranije hapšen zbog držanja noževa.

Vrnjačkom Banjom je u subotu prošlo preko 20.000 ljudi, što je broj koji odavno nije viđen na karnevalu, u jednoj noći. Zato je brza intervencija policije sprečila da LJ.V. možda i napadne nekog prolaznika.

– Pokazalo se da su policajci koji su bili na dužnosti, i pored velikog broja ljudi, bili maksimalno pribrani i odmah uočili muškarca kako stoji sa nožem – kaže ovaj izvor iz MUP-a.

 

Share.

Comments are closed.