Brazilci su zgodni, ali su naši bolji

0

Brazilci, Italijani, Srbi i Nemci, i pri tom sam krem svetske odbojke, nalaze se trenutno na jednom mestu. Svi su u Vrnjačkoj Banji i u istom hotelu. Razlog je prvo kolo Lige nacija koja se od 25. do 27. maja igra u Kraljevu.

Čim su busevi sa timovima u utorak počeli da pristižu u Vrnjačku Banju, za mnoge iz ovog kraja dani više nisu bili isti. Jer, pristigli su najbolji odbojkaši na svetu. Ali iako profesionalci, primetili smo da su prvog dana kada su stigli, Brazilci, Italijani i Nemci bili pod tenzijom i manjim pritiskom, jer nisu znali gde idu i na koje mesto. Ali, već sledećeg jutra, i posle prvih treninga, opustili su se. S druge strane, srpskim reprezentativcima, Vrnjačka Banja je kao druga kuća.

Brazilci po nepisanom pravilu uvek izazovu najviše pažnje javnosti, gde god se pojave. Ali, ne samo jer su često na svetskom tronu, već i zbog svog izgleda, koji uglavnom naše devojke očarava.

– Jesu drugačiji, i zgodniji su. Razlikuju se od ostalih i nemoguće ih je neprimetiti. Mada i Italijani su dobri, ali su nekako niski. Nemci su žuti i hladni. Ali, ni ovi naši odbojkaši ne zaostaju. Veoma je zanimljivo, jer su svi smešteni ovde na jednom mestu. Oni koji se znaju iz klubova se baš bratski ispozdravljaju, ali generalno, svako je u svom delu kompleksa – rekla nam je Nina Stamenić, menadžerka u hotelu „Solaris“ u Vrnjačkoj Banji.

Saznali smo da odbojkaši nisu previše zahtevni, ali da pojedini moraju da se ispoštuju. Recimo, srpski odbojkaši piju puno sojinog mleka, dok Nemci traže da se flaše sa vodom ili pićem otvaraju isključivo na stolu, zbog antidoping kontrole.

Iako su odbojkaši za sada pod budnim okom stručnom štaba, jer utakmice tek treba da se odigraju, Vrnjčani priželjkuju da će ih videti i u provodu u nekom od njihovim brojnih restorana.

– Voleo bih da popijem piće sa Nikolom Grbićem. Ipak njega najviše poštujem. Uživao sam dok je igrao u reprezentaciji. Ali, voleo bih da vidim i druge kako se provode. Ovo se jako retko viđa u malim mestima kao što je Banja – kaže Vojkan Mijić iz Vrnjačke Banje.

Uroš Kovačević sa prijateljima iz Nemačke

Utakmice u Kraljevu

Na blagajni nove hale sportova u Kraljevu počela je prodaja ulaznica za sve mečeve Prvog kola odbojkaške Lige nacija.Cene ulaznica su 500, 700 i 1000 dinara, i jedna karta važi za jedan dan u kome se igraju dve utakmice. Prvo kolo, petak, 25. maj, Nemačka – Italija (17 sati), Srbija – Brazil (20 sati), drugo kolo, subota, 26. maj, Italija – Brazil (16 sati), Srbija – Nemačka (19 sati) i treće kolo, nedelja, 27. maj, Brazil – Nemačka (16 sati) i Srbija – Italija (19 sati).

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.