Vrnjačka Banja dobila most po filmu “Ko to tamo peva”

0

U Vrnjačkoj Banji je večeras svečano otvoren most koji će se zvati „Ko to tamo peva“, nazvan po istoimenom filmu. Most su svojim donacijama sagradili privrednici iz Banje i građani.

Most je večeras otvoren, ne samo u čast najboljeg srpskog filma 20. veka, kako su prisutni gosti iz sveta filma izjavili za film „Ko to tamo peva“, već i zbog toga što Vrnjačka Banja ove godine slavi 150 godina aktivnog banjskog turizma.

Nikola Džamić, inicijator celog projekta, rekao je da je otvaranjem mosta i bistom Dragana Nikolića koja se nalazi u Vrnjačkom parku, zaokružena celina koju čine Dani Bate Stojkovića i Festival filmskog scenarija.

– Ovo je svojevrsno priznanje filmskim umetnicima odnosno glumcima jugoslovenske kinematografije, koji su svojim radom dali pečat filmskoj industriji. Lokacija ovog mosta je neposredno ispod izvora „Snežnik“ po kojem je Vrnjačka Banja poznata. Iako je prvobitno bilo zamišljeno da bista Dragana Nikolića bude na mostu, ipak smo odustali i postavili je u poznatom Vrnjačkom parku – rekao je Džamić.

Svečanom otvaranju su prisustvovali reditelj Slobodan Šijan, glumac Milan Caci Mihailović i nekolicina mladih glumaca u klasi Ivana Jevtovića.

Share.

Comments are closed.