Leteli jugom niz liticu od 30 metara, sreća ih spasila

0

“Ušla je u kola i rekla da zna da vozi. A onda je uradila sledeće. Prva, druga, kvačilo, kočnica i onda je iz straha podigla ručnu kočnicu, i samo odosmo niz liticu. Kako smo živi, samo Bog zna”, ovim rečima je Ranko Beočanin opisao za „Srbija video“ šta se dogodilo u udesu u Bogutovačkoj Banji.

Ranko Beočanin iz okoline Raške kaže, nakon spuštanja jugom niz liticu u Bogutovačkoj Banji, da nije ni svestan koliko su on i njegova saputnica imali sreće. Samo zahvaljujući drvetu u koje su udarili nakon desetak sekundi spuštanja niz strminu dugu i preko tridesetak metara, njih dvoje su izbegli sigurnu smrt.

Saobraćajna nezgoda se dogodila u subotu na putu ka Bogutovačkoj Banji, kada je jugo izleteo na jednoj krivini i kroz rastinje se spuštao niz liticu. Automobil se zaustavio kada je udario u drvo, a samo neverovatna sreća spasila je dvoje putnika da ostanu živi. Njih dvoje su hospitalizovani u kraljevačkoj bolnici i nisu životno ugroženi.

Drvo zaustavilo auto od daljeg propadanja

Ranko Beočanin, koji je zadobio povrede glave i u čijem su se jugu vozili, ispričao je  kako je došlo do sletanja.

– Nekoliko dana pre udesa, upoznao sam ženu koja je došla kao i ja u Bogutovačku Banju da malo odmori. Tog dana smo krenuli u prodavnicu i ona me pitala da vozi. Dao sam joj auto, misleći da je iskusan vozač. Međutum, vrlo brzo se ispostavilo da to uopšte nije tako – započeo je svoju priču Ranko iz bolničkoj postelje.

Sitan pesak na putu ih zaneo nakon što je podignuta ručna kočnica, jer je žena koja je vozila Rankovog juga to učinila iz straha. Tada su počeli da se spuštaju niz liticu.

– To je bio haos, a bio sam svestan svake sekunde toga. Luda sreća. Drvo se poprečilo i tako se auto zaustavio. Da smo produžili dalje, ne bi ostali živi. Uspeo da prvi izađem i sišao sam na put da bi nekog zaustavio, jer nas u šumi niko ne bi video. Posle desetak minuta je naišao auto koji me dovezao u bolnicu, a po nju su došla ambulantna kola – rekao je Beočanin.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.