Na Desankin dan: Vrnjačka Banja obeležava 120 godina od posete pesnikinje Desanke Maksimović

0

Vrnjačka Banja ne prestaje da odaje počast velikoj srpskoj pesnikinji Desanki Maksimović, koja je pre tačno 120 godina prvi put posetila Vrnjačku Banju, te se u njenu čast u sredu, 16. maja, na Mostu ljubavi održava sada već tradicionalna pesnička svetkovina.

Desanka je prilikom jednog od svojih boravak u Banji izjavila da se pored njene Brankovine duboko u njenom srcu nalazu upravo i Vrnjačka Banja, mesto gde se na malom prostoru spaja mnoštvo raznolikosti, te da je to prostor gde je priroda u punoj boji i izgleda kao da je upravo sišla sa slikarskog platna.

– Izabrali smo baš taj datum, 16. maj, jer je upravo to rodjendan čuvene pesnikinje Desanke Maksimović i na taj način joj odajemo počast – rekao je Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije u Vrnjačkoj Banji.

Organizatori manifestacije iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja kažu da su ovogodišnji gosti „Desankinog dana“ čuveni muzičar i voditelj Minja Subota, pisac Vladimir Blagojević, glumice Milica Mandić i Katarina Jeličić. Ovog puta mladi i talentovani recitatori iz vrnjačke Gimnazije, kao i sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo recitovaće Desankine pesme.

Program počinje u 12 časova i predviđeno je da traje 60 minuta, na Mostu ljubavi, koji je bio motiv jedne od najlepših Desankinih ljubavnih pesama „Molitva za ljubav“.

 

Share.

Comments are closed.