Ovako će od leta izgledati Promenada u Vrnjačkoj Banji (video)

0

Centralno šetalište u Vrnjačkoj Banji, od polovine jula će imati potpuno novi izgled. Poznata Promenada će biti rekonstruisana od restorana „Istra“ do vile „San“, a u taj posao će biti uloženo 70 miliona dinara. Opštine Vrnjačka Banja će iz svog budžeta izdvojiti 20 miliona, dok će ostatak platiti ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

– Na šetalištu neće biti zamenjene samo kocke, već će i recimo svako stablo na šetalištu biti oivičeno klupama sa led rasvetom, tu su nove fontane i vodopadi… Koncertne bine u centru više neće smetati šetačima, jer će biti postavljene tako da će prolaznici moći da hodaju a da je nezaobilaze. Biće omogućen i silazak do Vrnjačke reke, gde će stepenasto biti postavljene klupe – objasnio je Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Zanimljivo je da će fasade hotela koji se nalaze na Promenadi i koji se trenutno takođe renoviraju, morati da budu u tonovima šetališta.

– Definisali smo skupštinskom odlukom i oblik i boju tendi, jer želimo da budemo „unificirani“. Tako u dogovoru sa hotelijerima i ugostiteljima želimo da Vrnjačka Banja kao centar turizma, postane autentično mesto – rekao je Đurović.

U godini jubileja, kada Vrnjačka Banja proslavlja 150 godina postojanja biće postavljen i spomenik osnivaču Banje, Pavlu Mutavdžiću.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.