Uhapšeni sveštenik tvrdi da je samo bio kurir

0

Stefan Mitrović iz Kruševca, sveštenik crkve u Velikoj Drenovi kod Trstenika, rekao je tužiocu da je on bio samo kurir u primopredaji paketića droge. Eparhija kruševačka se neće izjašnjavati dok se ne završi istraga, a Mitroviću je određen pritvor do 30 dana.

Jerej Stefan Mitrović (26) koji je u ponedeljak uveče uhapšen u Vrnjačkoj Banji sa 50 grama marihuane i isto toliko amfetamina, saslušan je u utorak u Višem tužilaštvu u Kraljevu. Kako saznajemo, Mitrović se sve vreme držao priče da je bio samo neko ko je drogu trebalo da prebaci od Kruševca do Banje.

– Rekao je da je on bio samo običan kurir. Izjavio je da roba nije bila njegova, već da je samo trebalo da je preda na lokaciji u Vrnjačkoj Banji. Znao je da vozi drogu, ali da mu je „neko“ iz Kruševca dao da je preveze – kaže izvor iz policije.

U Eparhiji kruševačkoj nisu želeli da komentarišu slučaj hapšenja sveštenika Mitrovića. Kažu da veruju policiji i da čekaju ishod istrage.

– Mi ne bismo hteli da prejudiciramo. Ni šta bi bilo kad bi bilo, niti želimo da komentarišemo ceo ovaj slučaj. Neka policija i tužioci odrade svoj posao. Kada to sve bude bilo gotovo, sa kakvim god ishodom, onda ćemo moći da donesemo odluku i obratimo se javnosti – kažu za „Srbija video“ u Eparhiji kruševačkoj.

Mitroviću je pre nekoliko meseci dodeljena služba u veliko-drenovačkoj parohiji, a službovao je u selima Stragari i Selište. Miroslav Berić iz Drenove kaže da su bili iznenađeni kada su čuli da je Mitrović uhapšen.

– Mislim da će za to što je uradio morati da snosi posledice – rekao nam je Miroslav.

Vinka Stepanović iz Stragara kaže da je sveštenika Mitrovića upoznala kada je slavila slavu. Kaže da joj je izgledao miroljubivo i povučeno.

– Nas dvoje smo puno pričali. Pitala sam ga kad će da se preseli u Stragare. Malopre sam bila i u crkvi i priznaću vam da sam i prisluškivala. Ali, nisam mogla ništa da ukapiram, jer nisam prepostavljala da bi Stefan mogao tako nešto da uradi.

Čak ni klisar koji je Mitroviću najbliži saradnik u Crkvi svete Trojice, nije mogao da poveruje kad je čuo da je uhapšen.

– Pitali su me meštani pre dva dana da li sam čuo da su Mitrovića zatvorili u Banji zbog droge. Samo da padneš u nesvest. Ja ne znam šta je ovo – isprišao je ovaj klisar.

Kraljevačka policija uhapslila je jereja Stefana Mitrovića iz Kruševca u ponedeljak oko 20 sati, kada je sa svojim autom „opel astrom“, krenuo u Vrnjačku Banju, kako bi isporučio ugovorenu pošiljku marihuane i amfetamina. Kako smo saznali, policija je ranije dobila informacije o Mitroviću da se osim što služi u crkvi u Velikoj Drenovi, bavi i dilovanjem droge. Zato je i zaustavljen u Banji. I prilikom pretresa auta, pronađeni su paketi droge.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.