Uhapšeni sveštenik krenuo u Vrnjačku Banju da proda drogu

0

Stefan Mitrović (26), sveštenik u crkvi Svetog Ilije u Velikoj Drenovi kod Trstenika, uhapšen je u ponedeljak u Vrnjačkoj Banji, gde je krenuo da proda drogu. U njegovom autu, u kojem je bio sam, ispod suvozačevog sedišta, pronađeno je 52 grama marihuane i 55 grama amfetamina. Ovo je drugi slučaj hapšenja sveštenika SPC zbog dilovanja droge, u zadnjih dvadesetak dana.

Kraljevačka policija uhapslila je jereja Stefana Mitrovića iz Kruševca u ponedeljak oko 20 sati, kada je sa svojim autom „opel astrom“, krenuo u Vrnjačku Banju, kako bi isporučio ugovorenu pošiljku marihuane i amfetamina.

Kako smo saznali, policija je ranije dobila informacije o Mitroviću da se osim što služi u crkvi u Velikoj Drenovi, bavi i dilovanjem droge. Zato je i zaustavljen u Banji. I prilikom pretresa auta, pronađeni su paketi droge.

– Mitrović nije bio u mantiji, već u civilnom odelu. Branio se ćutanjem kada je uhapšen. Policija je pretresla i njegovu kuću u Kruševcu gde živi sa suprugom. Samo je pronađena vagica za merenje, tako da žena nije ni privedena ni osumnjičena – kaže za „Srbija video“ izvor iz policije.

Sveštenik je u Veliku Drenovu stigao ove godine, posle Božića. Meštani sa kojima smo pričali, nisu mogli mnogo toga da kažu, jer ga praktično još nisu ni upoznali.

– Dolazio mi je u kuću da mi sveti vodicu. Šta znam, izgledao mi je pristojno – rekao nam je Dragan J. jedan od meštana Velike Drenove, pomoravskog sela.

Pored Velike Drenove, Mitroviću je parohija bila i u selima Stragari i Selište. Pojedini meštani otkrili su nam da im je Mitrović od trenutka kada je došao, bio nekako sumnjičav. Ali, da nisu ni slutili da je diler.

– Moj teča, koji je ranije bio malo problematičan, rekao mi je doslovce ovako: Ovaj mali sigurno duva travu! Ja sam se nasmejao i pitao ga kako je primetio. Nije mi odgovorio, ali je ostao tog mišljenja. I eto. Ispade da je teča bio u pravu. Naš sveštenik je pao sa drogom – ispričao nam je mladić Ivan K. iz Stragara.

Slučajevi nisu povezani

Izvor iz policije kaže za „Srbija video“ da slučajevi hapšenja sveštenika Milana Jordovića iz Požege i Stefana Mitrovića iz Kruševca, nisu povezani, u smislu da su se njih dvojica poznavali ili zajedno dilovali.

– U pitanju su dva potpuno nezavisna slučajeva. Jedino što ih povezuje je mantija – kaže ovaj izvor.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.