Kanalizacija se izliva na Kopaoniku

0

Neprijatan miris koji se oseća na dnu skijaške staze Sunčana dolina na Kopaoniku, poslednjih dana smetao je gostima i skijašima. U pitanju je problem sa odvodnim vodama koji postoji već neko vreme na Kopaoniku.

– U samom centru Kopaonika kanalizacija preliva iz otvora koji je tome namenjen. Tečnost izlazi preko poklopca šahta i ide ka novom hotelu koji se na stazi “Malo jezero”. I mnogo smrdi – ispričao nam je jedan od skijaša.

Problem sa tzv. odvodnim vodama koji postoji na Kopaoniku, javlja se uglavnom u predelu kod srušenog hotela Bačište. Uglavnom se javlja kada krenu topliji dani, a smrad ume da se oseti i na samom dnu staze “Sunčana dolina” i baze “Novi Pazar puta”

Predsednik opštine Raška, Ignjat Rakitić rekao je da je u pitanju problem koji traje već neko vreme, ali da je problem kako prići lokaciji na kojoj je kvar zbog zaostalih kasetnih bombi.

– Kvar je saniran koliko je bilo moguće, jer se sumnja da na tom mestu gde se desio kvar, postoje zaostale kasetne bombe. Tražimo rešenje za proveru, kako bi radnici mogli, pre svega, da bezbedno pristupe rešavanju havarije – rekao je Rakitić.

 

Share.

Comments are closed.