Čuvajte se Bongo SMS servisa

0

Korisnicima mobinih telefonija u Srbiji poslednjih meseci učestalo stižu poruke od tzv. Bonga. U pitanju je VAS, što je internacionalna skraćenica za sve SMS poruke koje se dodatno naplaćuju od strane trećeg lica, a ne od operatora. Cena jedne ovakve poruke je 243 dinara za sve mreže, a može postati aktivna čak i ako ne odgovarate na nju.

U Srbiji se korisnicma mobilnih mreža sve češće dešava da im na kraju meseca račun bude uvećan u proseku za 3.000 do 5.000 dinara. Ako ste u Srbiji dobijali poruke sa broja 3555, na koje čak niste ni morali da odgovarate, već je bilo dovoljno da samo aktivirate servis, najčešće preko aplikacije za zaštitu od virusa, onda ste upali u tzv. VAS mrežu internacionalnih poruka, iz koje ste na kraju mogli da izađete samo sa uvećanim računom.

U pitanju je tzv. Bongo servis, koji najčešće aktiviraju deca i tinejdžeri. Kada pošaljete ime i prezime, pa čak i adresu, onda počinju da stižu poruke od „sveznajućeg majmuna Bonga“, i on vam odgovara na pitanja. Čak nije ni potrebno da mu odgovorite, tarifa poruke koja košta 243 dinara, što je cena SMS za inostranstvo, biće vam naplaćena.

– Račun za januar mi je bio za 3.600 veći nego uobičajeno. Otišla sam da vidim o čemu se radi i rekli su mi da sam imala VAS poruke sa broja 3555, i da su one naplaćene. Kada sam tražila da mi pošalju listing u elektronskoj formi, rekli su mi da su to poruke koje naplaćuje treće lice, odnosno provajder, i da moram da pošaljem mejl korisničkom servisu svog operatora. Nakon toga će oni kontaktirati pomenuti servis, jer mobilni operatori ne registruju ovakve poruke – ispričala je za „Srbija video“ Danijela N. iz Kraljeva.

Pretragom poruka u telefonu ove Kraljevčanke, koji inače koristi njen maloletni sin, pronađene su poruke koje su stizale sa ovog broja, ali zanimljivo je da ni na jednu nije bilo odgovoreno. Čak petnaest poruka je stiglo i sve su naplaćene.

Na sajtu Bonga, na srpskom jeziku, piše da je registrovan u Australiji. U samom dnu stranice pojavljuje se cena od 243 dinara za sve mreže, ali i da osobe mlađe od 18 godina, moraju da zatraže dozvolu, što nije tačno, a o tome govore primeri mnogih maloletnika koje je ovaj servis upecao.

Bongo nije jedini servis ovakve vrste. Postoji i drugi, a poruke uglavnom stižu za četvorocifrenih brojeva, bar kada su u pitanju korisnici u Srbiji. Ono što zabrinjava je da korisnik ovog i sličnih servisa možete da postanete i klikom na neku aplikaciju, kviz, test…

Prema Zakonu u elektronskim komunikacijama i internim procedurama, prvi korak je da korisnici prijave problem, a potom se vrši provera da li postoje elementi prevare. Ukoliko se ustanovi da je u pitanju obmana, takve brojeve mobilni operatori blokiraju. Kako po pravilu operatori ne vraćaju novac, šansa da se naplati šteta je podnošenje žalbe RATEL-u, tržišnoj inspekciji Ministarstva trgovine, a u krajnjoj instanci i pokretanje sudskog postupka.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.