U Dositejevoj počinje gradnja stanova oštećenih u zemljotresu

0

Premijerka Ana Brnabić sa predstavnicima lokalne samouprave obišla je danas lokaciju stambenog naselja u Dositejevoj ulici u Kraljevu, na kojoj treba da počne izgradnja 366 stanova za žitelje tog grada kojima su stanovi oštećeni u zemljotresu 2010. godine.

Preko hiljadu stanara dvanaest stambenih zgrada Radničke kolonije u Dositejevoj ulici u Kraljevu, sedam godina nakon zemljotresa, žive u još težim uslovima. Čitave porodice žive u sobama od 20 kvadrata i sa zajedničkim toaletom na svakom spratu.

– Živimo sa bubašvabama i pacovima, u leglu zaraze. Imamo zajednički toalet. Ne smem da pustim ćerke da idu same da se kupaju da ih neko ne bi silovao. Zgrada je otvorena i svako može da uđe. Nas četvoro živimo u dvadesetak kvadrata. Užas – priča za „Srbija video“ Silvana Aliti iz Radničke kolonije.

Predsednica Vlade Srbije rekla je danas prilikom obilaska ovog kraljevačkog naselja, da reč je o prvoj fazi, i da će biti sagrađena zgrada sa 106 stanova. Ona kaže da će radovi početi u aprilu i da ne bi trebalo da traju duže od 18 meseci.

– Nekih 366 porodica čije su stambene zgrade devastirane u zemljotresu 2010. godine, dobiće pristojne uslove za život. Zajedno sa Razvojnom bankom Saveta Evrope obezbedili smo 13.5 miliona evra, a gradnja prve zgrade treba da počne krajem marta ili početkom aprila. Izvodjač radova je firma iz Paraćina, i važno je da krenemo što pre – rekla je Brnabić.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.