Turci prave fabriku džinsa u Kraljevu

0

Turska kompanija „Taj grupa“ planira da do 1. oktobra instalira mašine u fabrici koja će biti izgrađena na zemljištu nekadašnjeg „Autotransporta“ u Kraljevu. Oni su „Autotransport“ kupili u ponedeljak za 260 miliona dinara.

Turci će izgraditi fabriku za proizvodnju džinsa, a u prvom krugu zaposliće oko 700 radnika. U naredne tri godine ova fabrika uposliće ukupno 2.500 ljudi. Turska kompanija planira da u ovaj posao investira 35 miliona evra.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, odgovarajući na komentare koji su se pojavili u javnosti, kaže da investitori iz Turske ne žele da izrabljuju radnike.

– Ovo su najlepše vesti u prethodnih 30 godina, jer su se fabrike decenijama unazad samo gasile i nestajale. Čuo sam komentare kako će ljudi raditi bez plate i slično. To nije tačno. „Taj grupa“ će brinuti o svim radnicima. Građani Kraljeva će sada imati gde da se zaposle – rekao je Terzić.

Govoreći o fabrici koju će investitori iz Turske izgraditi do jeseni na zemljištu „Autotransporta“, direktor Javnog preduzeća za uređenje zemljišta Aleksandar Nestorović, kazao je da će glavni izvođač radova biti građevinska firma investitora, a da su podizvođači preduzeća iz Kraljeva.

– Nova fabrika prostiraće se na 30.000 kvadrata. Da bi se ona izgradila potrebno je uposliti najmanje 400 građevinaca – kazao je Nestorović.

Gradonačelnik Kraljeva je napomenuo da će na imanju Poljoprivredne škole u Kraljevu, početkom proleća početi izgradnja fabrike za automobilske kablove „Leoni“ u kojoj će biti zapošljeno nekoliko hiljada ljudi. Ova nemačka kompanija već ima tri fabrike u Srbiji a ova u Kraljevu biće najveća u našoj zemlji.

– Završili smo urbanistički plan i u martu će ga potvrditi lokalna skupština. Tada izgradnja može da počne a sa njom i oživljavanje lokalne privrede. Kraljevo očekuje privredni bum – kazao je Terzić.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.