Fizički nasrnuo na odbornika, i govorio da mu neće dozvoliti da dovede Albance

0

Vladan Slavković, aktivista i odbornik Lokalnog fronta u Skupštini Kraljeva napadnut je u ponedeljak uveče na ulici. Njega je kako je izjavio u policiji, napao muškarac sa rečima da je izdajnik i da dovodi Albance u Kraljevo. Nakon verbalnog, usledio je i fizički obračun sve dok nije naišla policijska patrola.

Slavković se tog dana vraćao sa posla. Na ulici, u centru Kraljeva, presreo ga je muškarac, a prema njegovim rečima, bez ikakvog povoda i agresivnim tonom i nastupom počeo da mu govori kako je on izdajnik. Da želi da proda Srbiju i kako mu neće dozvoliti da dovodi Albance u Kraljevo.

– Video sam da tu neće vredeti nikakva normalna situacija. Okolne kamere su snimile, a bilo je i ljudi na ulici u tom momentu. Napao me je. Prvo me odgurnuo, a zatim krenuo da me udari. Ja sam uzvratio udarac, i onda smo razmenili nekoliko njih. Bili smo u nekoj vrsti klinča. Uspeo sam da ga odbacim. Onda su na razdvojili prolaznici i policija se pojavila – rekao je Slavković.

Slavković kaže da ova vrsta netrpeljivosti nastaje kao proizvod sadašnje vlasti. Jer, prema njegovim rečima, kada god su aktivisti Lokalnog fronta napali vlast, uvek je iskorišćeno da su oni ti koji pokušavaju da izazovu nekakvu izdaju države.

– Poslednje dve godine, svi koji upru prst u vlast, i javno kažu da ona loše radi po Srbiju, postanu izdajnici. Imate, orkestriranu kampanju, u kojoj su vlast, desničarske organizacije i mediji. Onda dobijate sliku da smo svi mi izdajnici Srbije nekog državnog i nacionalnog bića – kaže Slavković.

Nakon napada i tuče, obojica učesnika su izjave dali u policiji. Kako kažu u Policijskoj upravi u Kraljevu, odmah nakon prijave tuče, policijska patrola je izašla na teren, a prijava je prosleđena tužilaštvu.

– O događaju je obavešten zamenik osnovnog javnog tužioca u Kraljevu, koji se  izjasnio da ima elemenata krivičnog dela, i da je u pitanju laka telesna povreda. Po nalogu sudije za prekršaje, protiv obojice je podneta prijava, zbog izazivanja ili učestvovanja u tuči – kažu u policiji.

Napadač je već poznat policiji zbog sličnih nastupa. Pre nepune dve godine napravio je incident u centru Kraljeva, kada je napao izlagače muslimanske i albanske etno tradicije. Zbog toga je osuđen uslovnom kaznom zatvora.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.