Deda Mrazevi se spuštali niz soliter, kako bi deci podelili poklone

0

Kao Deda Mrazevi, nekoliko pripadnika Žandarmerije spustili su se danas sa 14. sprata Kule 3 u ulici Vojvode Putnika u Kraljevu, noseći za decu novogodišnje poklone. Paketeće je dobilo oko pedesetak dece, najviše štićenici iz SOS Dečjeg sela u Kraljevu i deca sa posebnim potrebama.

Svojevrsna atrakcija, organizovana je i ove godine ispred Kule 3 u Kraljevu. Pripadnici odreda žandarmerije iz Kraljeva, obučeni kao Deda Mrazevi spuštali su se niz konopac sa vrha ovog solitera koji ima 14. spratova. U jednoj ruci su nosili poklone, dok se se drugom držali za konopce. Kasnije su atraktivnost još više pojačali, jer su se spuštali sa glavom okrenutom ka zemlji i brojnom publikom, koja ih je pozdravljala brojnim aplauzima.

Pokloni za decu

– Ovi Deda Mrazovi su skroz blesavi. Ne mogu da verujem šta rade – rekao nam je osmogodišnji Ivan.

– Jednom Deda Mrazu se otvorio paketić dok se spuštao i svi slatkiši su mu ispali – kaže šestogodišnja Marija koja je sa mamom došla da vidi ove posebne Deda Mrazove.

Ceo ovaj događaj organizovali su stanari Kule 3, uz pomoć policije, žandarmerije i vatrogasaca. I svi su oni zajedno učestvovali u nabavci novogodišnjih paketića, najviše za decu bez roditeljskog staranja i sa posebnim potrebama.

– Već nekoliko godina organizujemo svečani doček Deda Mraza za decu iz zgrade, a ove godine smo proširili pa smo doveli i decu iz SOS Dečjeg sela i decu sa posebnim potrebama. Podelili smo oko pedeset paketića i i tridesetak kilograma bombona – kaže Dobrosav Mitrović, upravnik zgrade Kule 3, koji se zahvalio žandarmima, policiji i vatrogascima jer su pomogli da se organizuje ovakva atrakacija za decu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.