Isprebijao cimera zbog duga od 2.000 dinara

0

Srednjoškolac F.J. (16) iz Lazarevca, kojeg su dvojica nasilnika isprebijali u centru Vrnjačke Banje i ostavili ga na ulici bez svesti, učinili su to jer im navodno dečak dugovao 2.000 dinara, ispričao je Raša J. deda povređenog mladića. Policija je uhapsila dvojicu mladića, takođe učenika M.O. (18) iz Kruševca i A.Z. (18) iz Svilajnca. Kod jednog od napadača koji je bio cimer sa F.J, policija je pronašla mobilni telefon isprebijanog učenika, sa izvađenom karticom.

– Moj unuk je imao trostruku operaciju. Imao je hematom na desnoj strani glave, zgnječen nos i izlomljenu levu nogu. On je veštačkoj komi. Ništa ne znamo kada će ga probuditi. Strašna slika. Pa takvi se ni sa ratišta nisu vraćali – rekao je deda Raša.

Učenika drugog razreda Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, dvojica napadača su prebili u noći između utorka i srede, i ostavili ga da leži na poznatoj Promenadi. Njega su pronašli slučajni prolaznici. U kraljevačku bolnicu je dovezen bez svesti, a onda odmah odvezen u Klinički centar u Kragujevcu gde je operisan.

Policija je istog dana uhapsila dvojicu mladića, takođe srednjoškolaca, ali 4. razreda. Uhapšeni su M.O. (18) iz Kruševca i A.Z. (18) iz Svilajnca.

– Jedan od njih je bio cimer sa mojim unukom. Zajedno su stanovali u stanu u Banji. Koliko znam, unuk je dva puta od jednog od njih pozajmio po 1.000 dinara. Ali, zbog toga je i svoj mobilni založio, kako bi vratio dug. Ali, nešto se dogodilo. Ne mogu da verujem da su ga onako isprebijali zbog 2.000 dinara – priča deda Raša J.

Kako smo saznali u policiji, još se utvrđuju okolnosti zbog kojih je F.J. isprebijan. Jedan od motiva po njima jeste dug, ali sve će biti jasnije kada napadače bude saslušao istražni sudija.

– Udarali su ga nekim čvrstim predmetom, ali nismo sigurni kojim. Istraga je u toku, i očekujemo da dođemo do njega. Dug može biti jedan od motiva. Jedan od njih je od ranije poznat policiji, jer je već bio privođen – kaže izvor iz policije.

Iz KC Kragujevac kažu da je učenik primljen sa teškim povredama glave i prelomom leve potkolenice. Urađene su dve operacije i pod stalnim je nadzorom tima lekara. Lekari kažu da je hematom potpuno eliminisan, a ostalo je malo kontuzionih žarišta.

– Njegovo stanje je sada stabilno, ali još dosta ima da se uradi. Reč je o veoma ozbiljnim povredama, da bismo davali bilo kakvu prognozu – kažu doktori iz KC Kragujevac.

Nisu mogli da utvrde identitet

Kada su prolaznici pronašli F.J. onesvešćeng i u lokvi u krvi, kod sebe nije imao nikakav lični dokument. Lekari i policija nisu znali ko je isprebijani dečak, pa se zbog toga skoro ceo dan vodio kao nepoznato lice.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.