Bogat praznični odmor u Vrnjačkoj Banji

0

Zahvaljujući tome što će za prvomajski praznik biti produženi vikend, u Vrnjačkoj Banji se očekuje veliki broj gostiju.

– Vrnjačka Banja je omiljena destinacija u vreme prvomajskih praznika, i prema procenama prodajnih službi očekuje se preko 15.000 gostiju. Tih dana možete uživati u sajmu cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj promenadi. U diskoteci „Podrum“ će biti organizovan zabavni program gde će pored klupskih bendova nastupiti i Željko Vasić, a tu je i prvomajski „hiking“ do planine Goč.

Ono što se posebno izdvaja jeste Prvomajska šetnja do planine Goč, koja počinje u 8h, a završava se oko 12h. Staza je srednje naporna, dužine oko 10 km, a obezbeđena je vodička i medicinska služba. Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma gde ih čeka organizovan ručak, a oko 16h organizovan autobuski povratak u Vrnjačku Banju.

– Ovo će postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke organizacije VB i planinarskog kluba Goč, a na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti – navodi Goran Karavesović iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje.

Inače, Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom koja se može spremiti na licu mesta u etno ambijentu. Tu je i jezero odakle vrnjčani piju vodu, a naravno treba pomenuti i žičaru, pa restorane i kafane u kojima se možete okrepiti. Cene smestaja na Goču su od 1.100 dinara za pun pansion u odmaralištu Cvetna dolina do 2.200 u Horizontu.

Treba napomenuti da su u hotelu „Breza“ prodati svi prvomajski aranžmani, što i ne čudi kada se uzme u obzir da je četvorodnevni aranžman bio 7.667 dinara, a dete do 10 godina je imalo  besplatan boravak. Tu je i najpopularniji zatvoreni bazen poluolimpijskih dimenzija. U hotelu „Aleksandar“ je takođe sve rasprodato, a smeštaj su rezervisali stalni gosti, koje i ovog puta dočekuje „prvomajska večera“, tj. pečeno jagnje u bašti hotela. Sutradan, 2. maja, u ovom hotelu organizuje se izlet do manastira Svete Petke, Ljubostinje i Žiče.

SB „ Merkur“ je prodala gotovo sve kapacitete za prvomajske praznike, i iz ove kuće ne sumnjaju da će sve aražmane popuniti jer kombinuju akva i velnes program uz pešačke ture i izlete što garantuje sadržajan boravak u ovoj ustanovi. Četvorodnevni aranžman sa velnes uslugom i korištenjem akva centra košta 9.570 dinara, a dete do 12 godina ima gratis boravak. Najeksluzivniji vrnjački objekat za smeštaj „Solaris rizort“  je prodao sve prvomajske pakete.

HTP „Fontana“ je popunjena sa 40 odsto, u objektima „Kralj“ je popuna 90, „Šumadiji“ 90, „IWA“ 60, „Cvetnim konacima“  popunjeno je 100 odsto.

Share.

Comments are closed.