Sreli se na Himalajima, i ona je odlučila da po prvi put izađe iz Indije

0

Gur Kaur iz Indije, po prvi put u svom životu odlučila je da napusti Indiju, i to zbog jednog Srbina, Dragana Šibalića iz Kraljeva. Njih dvoje su se upoznali prošle godine na Himalajima, kada je Dragan svojim biciklom obilazio Indiju. Na Šibalićev nagovor odlučila je da poseti Srbiju, Italiju i još par evropskih zemalja.

Iako je Dragan već uveliko poznati avanturista koji je pre obilaska Indije putovao biciklom od Kraljeva do Tokija, možda je Guru svojom odlukom da napusti posao i prvi put izađe iz Indije kako bi upoznala Evropu, postala veći avanturista od njega.

– Radila sam kao inženjer za softvere. Inače dala sam otkaz na poslu da bih došla u Evropu. Ne brinem, kada se vratim, naći će neki novi posao – ispričala je Gur.

Na Himalajima

Dragan i Gur su se upoznali sasvim slučajno na Himalajima prošlog leta. U tom trenutku, ovaj avanturista iz Kraljeva obllazio je Himalaje biciklom, dok je ona sa prijateljima bila na planinarenju.

– Razdaljine između mesta gde se može jesti i kupiti hrana su bile velike, a zbog velike visine i razređenosti vazduha, kao i teškog terena dnevno sam prelazio u proseku samo četrdeset kilometara, tako da sam ostao bez hrane. Uopšte nisam imao predstavu kada ću naići na neko selo gde bi mogao naći nešto od hrane. I tako sam naišao na jedan autobus sa planinarima koji su pored puta pravili pauzu. Među njima bila je i moja sadašnja prijateljica Gur – ispričao nam je Šibalić.

On kaže da mu je dala mi je gomilu čokoladica i slatkiša pošto nije imala nigde u blizini neka prodavnica. Razmenili su i brojeve telefona tako da su i dan danas ostali u kontaktu. Dragan je u povratku sa Himalaja bio i nekoliko dana kod nje u gostima u Delhiju, gde inače živi sa porodicom.

– Izuzetno su me tamo primili i ugostili. Inače ona pripada Sik religiji i oni su izuzetno religiozni i patrijahalni. Ostavio sam izgleda dobar utisak kod njih, tako da su je pustili da putuje sa mnom, jer kažu da imaju poverenja u nju – priča Dragan.

U Beogradu

Guru nije nikada pre putovala van Indije, a želela je da vidi Evropu i nije joj trebalo puno vremena da se odluči da dođe. Takođe želela je i da Dragana ponovo sretne i vidi.

– Sasvim slučajno smo se sreli, a naše prijateljstvo će i dalje ostati zauvek – iskreno nam je odgovorio ovaj Kraljevčanin.

Nakon što je Guru sletela u Beograd i posle dana provedenog u glavnom gradu Srbije, putovanje su nastavili za Rim, Veneciju, Veronu, Milan, Minhen. Kažu da će ići i za Keln, Berlin, Prag, a onda se ponovo vratiti

 

 

 

Odžeparili je u Rimu

Gur su u Rimu dve žene na perfidan način odžeparile. Ostala je bez para, viza kartice i što je najgore od svega, bez pasoša. Šibalić nam je rekao da je najviše krivio sebe, jer je Gur prvi put van Indije.

– Sigurno da nije razmišljala da joj se nešto slično može desiti, dok sam se ja prošlih godina u više navrata opekao tako da nisam smeo da dozvolim da dođemo u ovakvu situaciju. Iako nam je ovo putovanje neslavno počelo, bez obzira na sve, veseli smo i srećni i nastavili smo dalje – kazao je Šibalić.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.