Najbolji u Srbiji, i planira da ode iz zemlje

0

Uroš Čingelić iz Kraljeva najbolji je pionir i kadet Srbije u kik boksu i Olimpijskom Boksu. Međutim, prema rečima njegovog oca i trenera Zorana Čingelića, Uroš će najverovatnije otići u neki od evropskih klubova, jer u Srbiji nemaju sluha za njegov talenat.

Početak takmičarske sezone u 2017, godini, Uroš, poznat pod nadimkom „Kraljevački kobac“, započeo je nizom uspeha, pa je na prvenstvu Srbije u disciplini K1 za kadete, koje je održano u Vlasotincu 19. marta, osvojio zlatno odličje i postao prvak Srbije u ovoj najtežoj kik boks disciplini.

Pred kraj 2016. godine na turniru „Balkan best fighters“ održanom u Nišu, Kobac je u dve discipline osvojio dva zlata i uzeo pehar za najboljeg borca Balkana. Uporedo se takmiči u Olimpijskom boksu.

– Iza svih dosadašnjih rezultata stoji disciplina treninga sa puno volje i želje da se postigne viši cilj, a to su svetska i evropska takmičenja i naravno Olimpijske igre. Iako bez finansijske podrške, uspevamo da ostvarimo rezultate koje niko do sada nije napravio u Kraljevu – kaže njegov otac i trener Zoran Čingelić.

Prema njegovim rečima, iako važi za najboljeg sportistu Srbije, Kraljevo ga ne prepoznaje.

– Uroš je i pored svakodnevnih treninga i takmičenja stiže da sve nauči u školi i odličan je đak. Vrednosti takve dece uglavnom prepoznaju ljudi u drugim državama, pa je izvesno zbog nebrige o mladima, da će i Uroš otići iz Srbije i tražiti bolje uslove i privilegije koje slični talenti imaju – rekao je Čingelić.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.