Osuđen zbog presecanja kolone ministarke Mihajlović

0

Prekršajni sud proglasio je Milinka Bogojevića iz Konareva kod Kraljeva odgovornim za udes, u kojem je „škoda“ iz pratnje ministarke Zorane Mihajlović udarila u zadnji kraj njegovog „golfa“. Sud smatra da se Bogojević uključivao u traku preko pune linije, i da nije obratio pažnju na vozila koja nailaze. Bogojevića je Prekršajni sud osudio na novčanu kaznu od 15.000 dinara plus 1.000 dinara za troškove prekršajnog postupka, a zaradio je i dva kaznena poena.

Udes se dogodio u junu 2015. godine kada se ministarka Zorana Mihajlović, vraćala se sa Kopaonika gde je prusustvovala otvaranju 20. radničko-sportskih igara „Putarijada 2015“. Tada se vozilo, koje se kretalo iza auta u kojem je bila Mihajlović, sudarilo sa automobilom koji je vozio Bogojević. Osim štete na „golfu“ koji je vozio ovaj Kraljevčanin, nije bilo povređenih.

U presudi Prekršajnog suda iz Kraljeva, koja je ovih dana stigla na Bogojevićevu adresu, piše da je on prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, jer se uključio na magistralni put u mestu Konarevo, a da se prethodno nije uverio da li će ometati druge učesnike. Sud je Bogojevića osudio i da se u saobraćaj uključio preko pune linije.

Međutim, Bogojević, koji je podneo žalbu Apelacionom sudu, tvrdi da je već tridesetak metara vozio u traci, pre nego ga je udarilo vozilo iz pratnje koje je preticalo na punoj liniji.

Automobil nakon udesa

– Oprezno sam se uključio na magistralni put prema Kraljevu. Posle nekih tridesetak metara sa leve strane sustiglo me vozilo sa blinkerima, i udarilo donji zadnji kraj mog auta, koji se od udarca zarotirao. Svi parametri iz nalaza komisije snimanjem na licu mesta, ukazuju da sam pravilno izašao na put. U tom trenutku nijedno vozilo se nije videlo – kaže Bogojević, koji je podneo žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je tada, nakon udesa, da se čovek koji je vozio „golf“ nepropisno, preko pune linije, uključio u saobraćaj i da ga je njen vozač jedva izbegao.

– Nažalost, automobil koji je išao iza nas nije uspeo da izbegne bočni sudar sa „golfom“. Vozač „golfa“ je u potpunosti kriv za udes a policijski zapisnik će to i da potvrdi – rekla je tada ministarka Mihajlović.

Izvor: Srbija video

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.