Stradala stabla u parku usred ledenih dana

0

Stanari u Ulici Olge Jovičić pobunili su se jer su radnici “Čistoće” posekli stabla koja su decenijama krasila park između zgrada. Pojedina stabla su cela posečena, dok su druga ostala bez grana. Iz ovog komunalnog preduzeća kažu da oni samo izvršavaju naloge za seču koje dobijaju od stručnih službi koje su izvršile procenu stabala.

– Ne mogu da verujem da ovo rade. I ko bre izdaje takva rešenja? Ajde ako su morali da potkrešu drveće, ali da li to mora ovako? Pre nekoliko nedelja su uredno isekli lešnik koji je stajao na sred travnjaka visine 3-4 metra. Kome je to smetalo? Baš bih voleo da vidim gde su završila ta drva! Stanari čak razmišljaju da pišu peticiju i prijavu zbog ovoga – kaže Đorđe Baltić jedan od stanara.

Kraljevo 01 - Stabla u parku– I baš me čudi da su baš sad našli način da iseku, u trenutku kada se metar drva prodaje po ceni od 50 evra – priča ovaj stanar.

Dejan Ćajić direktor JKP “Čistoća” rekao je da se stabla i grane seku na osnovu rešenja inspekcije, koja je prethodno procenila stabla.

– U Gradskoj upravi postoji komisija koja donosi rešenje na osnovu pregleda stabala. Stručnjaci podnose svoja mišljenja i onda se donose rešenja. Tada angažuju radnike našeg “Zelenila”, i mi samo vršimo seču. Mi nikada to ne radimo samostalno – rekao je Ćajić, napominjući da se često dešava da na mestima gde su posečena stabla, zasađuje mlado drveće.

Na naše pitanje, gde završavaju stabla i grane, Ćajić je rekao da se oni zdravi delovi odnose u strugare kako bi se obradile daske za klupe, dok se ona koja su stara ili bolesna, uglavnom iskoriste za kotlarnicu.

Kraljevo 02 - Jedan od panjeva

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.