Gužve na izdavanju ličnih karata, hitna pomoć u pripravnosti

0

Ogromne gužve zabeležene su poslednjih dana u PU Kraljevu na odeljenju gde se izdaju lična dokumenta. Zbog toga što krajem godine ističe rok za zamenu starih ličnih karata, mnogi Kraljevčani su bukvalno krenuli da opsedaju šaltere za izdavanje dokumenata.

Kako smo saznali, radnici ostaju i po nekoliko sati prekovremeno da rade, jer je teško obraditi više od 200 zahteva dnevno. Zbog velikih gužvi i dugih čekanja, uglavnom starijih osoba, dešava se da hitna interveniše po nekoliko puta dnevno.

Velike gužve traju od prošle nedelje, a njih su stvaraju uglavnom penzioneri i starije osobe jer se zahtev za izdavanje lične karte podnosi lično. I uručenje dokumenta van prostorija MUP moguće je samo izuzetno, iz očigledno opravdanih razloga kao što su bolest, boravak u posebnoj ustanovi, starost.

U PU Kraljevo smo saznali da administrativni radnici na prijemu zahteva koji rade u drugoj smeni, često ostaju do 22 sata, kako bi obradili dokumenta jer ih već sutradan čekaju nove gužve.

Zbog toga će u subotu 31. decembra šalteri za izdavanje ličnih karata i putnih isprava raditi od 7 do 16 časova i to samo za zakazane i hitne stranke, kao i za preuzimanje gotovih dokumenata. U ponedeljak i utorak 2. i 3. januara 2017. šalteri neće raditi.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.