Grad apeluje Kraljevčanima da se ne voze „divljim“ taksijima

0

Gradske inspekcije u Kraljevu, poslale su upozorenje građanima, a posebno roditeljima, da ne koriste „divlji taksi prevoz“ zbog sopstvene bezbednosti. Saobraćajna inspekcija navodi da su „ta vozila dotrajala i tehnički neipravna, vozači vrlo često pod dejstvom alkohola i voze neprilagođenom brzinom, naročito u situacijama kada beže od inspekcije, a u slučaju saobraćajnih udesa putnici nemaju pravo na naknadu štete“.

Pored primene mere oduzimanja saobraćajne dozvole i registarskih tablica na 90 dana i prekršajnog postupka sa novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara, inspektori otpočeti sa primenom zaštitne mere oduzimanja vozila upotrebljenog za izvršenje prekršaja.

Kraljevom u ovom trenutku krstari oko 350 nelegalnih-linijskih taksi vozila koji voze putnike po ceni autobuske karte, a koje preuzimaju na bus stajalištima. Ilegalni taksista u Kraljevu, kako smo saznali, može za dan da zaradi i 5.000 dinara, a oni iskusniji koji drže najbolje linije, uglavnom ka Vrnjačkoj Banji, zarađuju i do 10.000 dinara dnevno.

Share.

Comments are closed.