Odbornici dobili materijal za sednicu na 1.500 strana

0

Svaki odbornik dobio je za predstojeću sednicu skupštine Kraljeva, materijal na oko 1.500 štampanih strana! Ali, još interesantnije je da su materijal dobili svega sedam dana pre početka sednice koja je zakazana za petak, što su pojedini odbornici prokomentarisali rečima da je pročitati toliko strana za nedelju dana „na ivici fizičke izvodljivosti“.

Slikovitao opisujući, to znači da je svaki odbornik poneo kući po ris i po papira, štampanog materijala. Prema našoj računici, Skupština je samo na papir i štampu materijala za 70 odbornika, članove skupštinskog i gradskog veća, načelnike u gradskoj upravi i medije potrošila minimum oko dinara 200.000, i to ako su punili tonere, a ne kupovali originalne.

– Količina papira, a merili smo, teška je oko četiri kilograma. Ali i nije nama težak papir, nego je opstruktivno da daš 1.500 strana nekome da pročita za sedam dana! Nas ima petoro u parlamentu, a na pripremi sednice je angažovano dvanaest ljudi. Po oblastima radimo stručne stvari, a opšte radimo svi zajedno – kaže Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

Na naše pitanje da li je moguće da neko od odbornika pročita sve, Voštinić kaže da je to skoro fizički neizvodljivo.

– Lako je vladajućoj odborničkoj grupi SNS. Njihovi odbornici ne čitaju, oni samo glasaju kako im se kaže – rekao je Voštinić.

Nenad Marković, predsednik Skupštine Kraljeva, priznaje da je obiman materijal za predstojeću sednicu, ali da je to zbog toga što su podneti izveštaji rada javnih preduzeća i ustanova. Na naše pitanje da li je moguće da odbornik pročita sve za sedam dana, Marković kaže da bi posao trebalo da se podeli unutar jedne odborničke grupe.

– Sav materijal bi trebalo da se podeli na odbornike koji čine jednu grupu, i da tako u delovima bude pregledan. Mada, najbolje je da svako od odbornika pročita, ali ovoga puta je materijal preobiman – kaže Marković.

Marković nam je potvrdio da štampa pred svaku sednicu, u proseku košta oko 80.000, a da je ovoga puta izašla i na 200.000 dinara.

– Zato sam tražio da se nabave lap topovi, i to kroz neki projekat koji bi Grad Kraljevo uradio. Takođe, u okviru toga bi bila i sprovedena obuka za njihovo korišćenje. Tako bi se puno uštedelo – rekao je Marković.

Izvor: Srbija video

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.