Biciklista Metalca poginuo na zadnjoj etapi trke u Kini

0

Dejan Marić, član biciklističkog kluba “Metalac” iz Kraljeva, poginuo je na biciklističkoj trci u Kini, vozeći poslednju etapu trke.

– Svi smo u velikom šoku. Ovo je strašna i velika tragedija za naš klub. Dejan je poginuo u poslednjoj etapi – kaže Rajko Čubrić, predsednik BK “Metalac”.

Radiša Čubrić, bivši selektor biciklističke reprezentacije Srbije, trener “Metalca” u Kinu je poveo 12 takmičara i 2 pratioca na trkama u južnom delu Kine. Na etapi dugoj 99 kilometara, koja je bila poslednja u prvom delu takmičenja, Dejan Marić se na šesnaestom kilometru sudario sa  nekoliko drugih biciklista, zbog čega su organizatori odmah prekinuli trku.

– Marić je u toj gužvi nesretno udario glavom u betonski stub, i zadobio je teške povrede. Hitna pomoć je odmah intervenisala, pokušavali su u sanitetu na putu do bolnice da sve učine kako bi ga održali u životu, ali nisu uspeli. Ovo je teška nesreća za roditelje, klub, i sve nas koji smo poznavali Dejana – ispričao je Rajko Čubrić.

Dejan Marić (25) je ponikao u lokalnom biciklističkom klubu u rodnoj Loznici, da bi potom prešao u Partizan. Zatim je vozio za Radnički iz Kragujevca, a poslednje dve sezone je u kraljevačkom Metalcu.

Ivan Jovanović iz Kraljeva, doskorašnji reprezentativac Srbije u brdskom biciklizmu kaže za “Srbija video” da je Marić bio potencijal u biciklizmu.

– Marić je bio par puta državni prvak na drumskim brdskim trkama. Imao sam priliku da nekoliko puta vozim sa njim. Velika se tragedija dogodila – kaže Jovanović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.