Mladi plej iz Kraljeva nova nada Partizana

0

Stevan Karapandžić (15) iz Kraljeva potpisao je za kadetski tim KK Partizan, a predstavljen je kao košarkaš čije rezultate tim iz Humske očekuje u budućnosti.

Mladi plejmejker, do skora kluba KK Plej iz Kraljeva, u kojem je i ponikao, našao se tokom leta i na spisku od 14 igrača koji je sastavio Milan Josić, selektor reprezentacije Srbije za U16. Iako nije prošao poslednji filter za odlazak na kadetsko prvenstvo Evrope koje je u avgustu održano u Poljskoj, Partizan je odlučio da ga dovede u svoj kadetski tim, smatrajući da može biti perspektivan igrač.

stevan-novi-plej-partizanaTako je Stevan, tek svršeni osnovac, spakovao kofere i preselio se iz Kraljeva u Beograd.

– Očekivao sam da Stevan završi srednju školu u Kraljevu pa da onda ide dalje. Ali, iako je Kraljevo košarkaški grad, nije imao gde da igra. Prvo smo dobili poziv od Estudijantesa. Poslali su nam avionske karte i tražili da dođemo u Madrid na probni turnir. Ali, to je već bilo previše za jednog petnaestogodišnjaka. Zatim smo bili na proveri u Dinamiku kod Mute Nikolića, a u isto vreme je usledio poziv i Ace Bućana da dođe u Partizan – priča za „Srbija video“ Stevanov otac Milan Karapandžić.

 

Stevan je posle samo par treninga oduševio rukovodstvo Partizana, a onda je usledio i predlog ugovora za Setvana i njegove roditelje, ali i rukovodstvu KK Plej gde je Stevan ponikao.

– Prvo su na pregovorima bili čelnici Pleja, a onda supruga i ja. Sve je dogovoreno na obostrano zadovoljstvo, a mislim da je Stevan presrećan što je na kraju otišao u Partizan – kaže otac Milan.

ponosni-stevanovi-roditelji

Ponosni roditelji

Stevan otkriva za „Srbija video“ da je pre godinu dana počeo da razmišlja o odlasku iz Kraljeva, i da mu je dečački san bila Španija. Ali, kako je i sam shvatio, suviše je mlad za takav odlazak.

– Trener u Pleju mi je rekao da sam sve već prevazišao i da bi trebalo da potražim bolje mesto za usavršavanje. Beograd je uvek bio u igri, samo je bilo bitno pronaći pravi klub. Nisam se nadao odlasku u Partizan, ali ispalo je odlično. Zadovoljan sam i srećan – kaže ovaj plejmejker iz Kraljeva.

Karapandžić nam je otkrio da je ogromna razlika između treninga koje je imao u Kraljevu i sada u Partizanu.

– Intenzitet treniranja je drugačiji, jer imam veći broj treninga, atmosfera je drugačija, i to me inspiriše da budem još bolji. Konkurencija jeste jaka, a ja treniram sa generacijom koja je dve tri godine starija od mene. Ali, osećam da mogu da igram sa njima. Ostaje da trener uskoro selektuje igrače – ispričao je Stevan Karapandžić za naš portal, napominjući da se dobro uklopio i u Šestu beogradsku gimnaziju.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.