Cepter i Aleksić žele hotele Zvezda 1 i 2, i Fontanu

0

Megalomanski projekat hotela „Zvezda 2“ sa šest spratova u samom centru Vrnjačke Banje, koji je prestao da se gradi 1990. godine, krasi ovo turističko mesto, ali kao ružna zaostavština.

Megalomanski projekat hotela „Zvezda 2“ sa šest spratova u samom centru Vrnjačke Banje, koji je prestao da se gradi 1990. godine, krasi ovo turističko mesto, ali kao ružna zaostavština.

Od projekta izgradnje hotela sa šest spratova i preko hiljadu soba, ostao je samo “kostur”, u kojem na svakom koraku vrebaju rupe, armature, ostaci od skela, ili oronuli betonski stubovi.

Ali, ovaj hotel koji se naslanja na već poznatu „Zvezdu“, uskoro bi mogao da dobije epitet „risort“, a sa njim i još neki hoteli i vile koji pripadaju HTP „Fontana“ iz Vrnjačke Banje, jer su se pojavili zainteresovani kupci.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović rekao je za Tanjug da postoji nekoliko ozbiljnih biznismena, koji bi kupili i uložili u renoviranje objekata HTP „Fontana“.

– Do sada smo razgovarali sa predstavnicima „Alko grupe“, kompanijom Cepter, vlasnicima hotela „Mona“, i sa još nekoliko zainteresovanih kompanija – rekao je Đurović.

HTP „Fontana“ bila je nekoliko puta predmet neuspelih privatizacija, a sa kapacitetom od oko 800 ležaja u svoja četiri objekta, predstavlja najveću hotelsku kuću u Srbiji i ujedno je glavni nosilac turističke ponude Vrnjačke Banje. Sve što poseduju nalazi se na najekskluzivnijim lokacijama u Vrnjačkoj Banji.

– Prema odluci Agencije za privatizaciju, prodaće se imovinske celine koje su potpuno čiste, odnosno nisu u postupcima restitucije, i koja je u potpunom vlasništvu Fontane. To su pre svega hoteli Zvezda 1 i 2, i Fontana, koji će biti prodati pojedinačno ili u paketu – istakao je predsednik opštine Vrnjačka Banja, naglašavajući da očekuje da do kraja godine bude pronađen kupac.

Hotel “Zvezda” ima 11.455 kvadratnih metara, “Fontana” – 9.172, Konačište “Sloboda” – 5.135 m2 (u restituciji), konačište Vila “San” – 657 m2 (u restituciji), Hotel “Srbija” – 955 m2 (u restituciji), Hotel “Beli izvor” na Goču – 1.174 m2 i sportski tereni 12.888 kvadratnih metara. Kafe “Švajcarija” – 705 metara kvadratnih, kafe “Goč” – 425, restoran “Snežnik” – 693 kvadratnih metara, a pored toga raspolažu i pratećim objektima.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.