U Kraljevu godišnje 1.000 prijava zbog pasa

0

Komunalna policija iz Kraljeva godišnje dobije oko 1.000 prijava koje se odnose na pse i njihove vlasnike. Prijave su zabeležene i za organizovanje borbi pit bulova i bul terijera.

Prema podacima koje smo dobili u Komunalnoj policiji u Kraljevu, evidentan je veliki broja prijava građana za napade pasa, bilo da se radi i komšijskim ili onima koji se bez povoca zateknu na šetalištima.

– Najviše prijava je bilo zbog toga što su vlasnici puštali pse bez povica, a pojedine i bez korpi. Dešavalo se da nasrnu na šetače, ili na druge pse koje vlasnici propisno šetaju. Komšije prijavljuju pse koji izađu iz dvorišta i krenu po ulici da napadaju ljude. Bilo je primera da se prijave psi koji preko ograde plaše prolaznike i hoće da ih ujedu. Imali smo i prijave za borbe pasa koje su organizovane u selu Samaila i u Romskom naselju. Od oko 5.000 ukupnih prijava koje godišnje dobijemo, čak petina se odnosi na pse – kaže Slobodan Radaković, načelnik Komunalne policije u Kraljevu.

U Javnom pravobranilaštvu u Kraljevu smo saznali da je 2015. godine podneto 320 zahteva za nakandu štete od ujeda pasa, a 57 zbog pokolja koji su psi učinili živini, ovcama i svinjama. Prošle godine je na ime obeštećenja isplaćeno 7,8 miliona dinara iz gradske kase. U 2016. godini, do sada je već podneto preko 150 zahteva.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.