Tužna slika sa Kopaonika, dan nakon zatvaranja ski sezone

0

Ski sezona na Kopaoniku zvanično je zatvorena u nedelju 10. aprila. Od danas žičara više nije u funkciji. Ali, tokom vikenda na našoj najpoznatijoj planini je napadao novi sneg. Na Kopaoniku ga danas ima 36 centimetara snega, a maksimalna temperatura prvog dana nakon zatvaranja sezone biće minus jedan stepeni.

Poznavaoci i ljubitelji skijanja verovatno bi rekli da je mogla još jedna nedelja duže.

„Što da ne. Nisu baš morali da požure da zatvore žičaru i sve oko nje. Zato valjda i postoji vremenska prognoza. A sa ovim novim snegom i niskim temperaturama, mogle su staze da se osneže. Bar do kraja nedelje. I po povlašćenim cenama ski pasa. Bilo bi puno skijaša“, kaže Milan iz Kraljeva, koji je svake zime na Kopaoniku.

Odavno nije bilo toliko snega, kao ove zime na Kopaoniku. Prosečna visina snega iznosila je čak 90 centimetara, što nije zabeleženo u poslednjih 15 godina. A u martu ove godine, visina snega bila je neverovatnih 150 centimetara.

I svi su trljali dlanove. Jer, zarada je bila možda i neočekivano bolja.

„Nismo loše prošli. Radili smo dosta, ali i zaradili smo. Evo, danas čistimo lokal, zatvaramo ga i odlazimo kući. Do sledeće zime“, kaže jedan od konobara na Kopaoniku.

Nakon završetka skijaške sezone, Skijališta Srbije počinju pripreme za početak letnje sezone, čiji je početak planiran za sredinu juna meseca.

Share.

Comments are closed.