Kazne za nečišćenje snega i do 100.000 dinara

0

Komunalna milicija i inspekcija podsećaju građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa i oko svojih objekata. Kazne su od 10.000 dinara za pojedince do 100.000 za pravna lica

Prema gradskoj Odluci o čišćenju snega i leda na teritoriji Kraljeva, vlasnici ili korisnici objekata obavezni da čiste sneg i led sa trotoara ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata, sa parkinga i sličnih površina.

„Građani su obavezni i da uklanjaju sneg i led sa krovova stambenih, poslovnih i drugih objekata. Ako to nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće znake upozorenja o opasnosti od obrušavanja snega i leda sa krovova, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru“, navodi se u saopštenju komunalne milicije i inspekcije.

Ovakve obaveze imaju i stambene zajednice koje su preko svojih organa – skupštine stanara, upravnika i stanara obavezne da uklanjaju sneg i led sa krovova zgrada za kolektivno stanovanje ako sneg predstavlja opasnost za prolaznike ili stanare.

U saopštenju se navodi da će komunalna milicija i inspekcija pojačano kontrolisati sprovođenje Odluke o čišćenju snega i leda.

Share.

Comments are closed.