Gimnazijalci iz Kraljeva pobednici u ovogodišnjem hakatonu

0
Pobednici 4. po redu hakatona za srednjoškolce koji se održao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu u organizaciji studentskog udruženja FONIS su tim Zabice iz Gimnazije u Kraljevu.
Najboljih osam srednjoškolskih timova iz cele Srbije imali su priliku da pokažu svoje znanje i veštine. Cilj je bio da u vremenskom periodu od 24 sata naprave što bolju aplikaciju na zadatu temu.
Ovogodišnja tema bila je podizanje svesti o društvenim aktivnostima u svom gradu. Ćlanovi tima Zabice iz Kraljeva, Anja Bojić, Mateja Tomić i Dušan Veljković su zajedno sa stručnim mentorom Matijom Nikolićem kreirali rešenje pod nazivom “Zelena budućnost’’.
Aplikacija o očuvanju životne sredine pretvara se u zabavnu aktivnost koja pored ekološke pomoći korisniku pruža mogućnost dobijanja kupona i popusta u radnjama firmi koje putem aplikacije sprovode akcije ćišćenja.
Aplikacija osim pogodnosti za korisnika, pruza firmama vrstu marketinga. Tako se mogu takmičiti među sobom u tome koja će sprovesti najviše akcija i tako se istaknuti kao firma koja najviše brine o životnoj sredini.
Share.

Comments are closed.