Uklonjeni putokazi koje je Alvirović postavio na ulazu u Kraljevo

0

Voditelj emisije SAT, Mladen Alvirović, pre skoro dve nedeljee, samoinicijativno je postavio putokazne table za Kraljevo i Kopaonik tamo gde ih nije bilo, odnosno na kružnom toku na ulazu u Kraljevo iz pravca Preljine. Ali, samo desetak dana kasnije, putokazi su uklonjeni. Kako smo saznali, putokaze je sklonila republička saobraćajna inspekcija.

„Kad neće oni čiji je to posao – moram ja da postavim table. Znam da ovo nije po zakonu i da me možda čeka kazna. Ali, neko je morao nešto da uradi. Kraljevo nije neka zabit, pa da se ne zna gde je, a novi kružni tok na ulazu u grad iz pravca Adrana godinama nema tablu gde je Kraljevo (ni Kopaonik). Od Preljine nema znaka gde je Kraljevo, nigde. Godinama pričamo o toj temi, skrečemo pažnju u emisiji, ali ništa. Ne poznajem nikog u Kraljevu i nemam rodbinu tamo – čisto da se zna“, napisao je tada Alvirović na svom profilu na instagramu.

Kako smo saznali, putokaze je uklonila republička saobraćajna inspekcija. Kako kaže naš izvor, rešenje je doneto pre nekoliko, a u obrazloženju piše da „nisu usklađeni sa projektom saobraćajnice“.

Inače, razlog zbog kojeg je Mladen Alvirović postavio putokaze, više je nego očigledan, a problem postoji više od deset godina, odnosno od trenutka kada je kružni tok izgrađen. Naime, vozači koji dolaze iz pravca Preljine, u trenutku kada naiđu na kružni tok na ulazu u Kraljevu, jedini putokaz koji mogu videti jeste Novi Pazar. Tako da oni koji se prvi put nađu u ovom delu Srbije, vrlo teško mogu da se orijentišu, kuda za Kopaonik, ili na kojem izlazu treba izaći ka centru Kraljeva.

Share.

Comments are closed.