Parezanović: Hospitalizovani pacijenti imaju tešku kliničku sliku

0

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu hospitalizovano je 115 kovid pacijenata. Kako je izjavio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja, svi su uglavnom teški klinički slučajevi.

Što se tiče kapaciteta, za sada postoji 130 mesta, ali se oslobađa još 24, tako da će na raspolaganju bolnici u Kraljevu biti još tridesetak postelja i onda će se cela Internistička bolnicu pretvoriti u kovid bolnicu.

– Mi se pridržavamo kriterijuma kada je reč o hospitalizaciji osoba. Na lečenju zadržavamo one pacijente koji imaju takvu kliničku sliku, d aim je potrebno bolničko lečenje. Jedan broj njih pratimo amulantno, na manji broj dana, i dajemo šansu svima da se leče u bolnici kada je to potrebno. Ali, moram naglasiti da se stanje obolelih pacijenata menja nekada iz sata u sat. Danas imamo stabilnog pacijenta, sutra je već sa teškom kliničkom slikom – kaže Parezanović.

Parezanović kaže da je do sada ukupno 140 radnika bolnice zaraženo koronavirusom ili je u izolaciji. On kaže da za sada ima dovoljno medicinskog osoblja.

Share.

Comments are closed.