Kraljevo: U bolnici zaražen 41 zdravstveni radnik, a 11 u karantinu

0

Prema informacijama koje smo dobili iz Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, u kojoj je zaposleno ukupno oko 1.200 radnika, 41 je pozitivan na koronavirus, a njih 11 se nalazi u izolaciji zbog kontakta sa zaraženima.

„Procentulano je reč o 2 odsto zaposlenih. Obolelo je 5 lekara, 31 medicinska sestra i tehničari i 5 nemedicinskih radnika“, kažu iz ove bolnice.

Kako smo saznali, najviše je pogođeno Odeljenje neurologije, u kojem je od Kovida 19 obolelo troje lekara i 11 medicinskih tehničara. Zbog toga je režim rada ovog odeljenja morao biti praktično redukovan.

„Obzirom da je smanjen broj pacijenata na ovom odeljenju, jer ih je trenutno osmoro, dovoljan broj lekara i medicinskih sestara i tehničara ukidanjem redovonog popodnevnog rada ambulante, zdravstvene usluge se pružaju u optimalnom nivou“, navode iz kraljevačke bolnice.

U Opštoj bolnici “Studenica“ se od Kovida 19 leči 21 osoba. Tokom  protekla 24 časa primljene su 4, a otpuštene 2 osobe, a jedan pacijent je preminuo od posledica koronavirusa. U Kovid ambulanti je u istom periodu urađeno 58 pregleda.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Kraljeva je još 59 osoba zaraženo koronavirusom, 17 osoba na teritoji Raške i u Vrnjačkoj Banji još sedmoro osoba.

Share.

Comments are closed.