Raste broj zaraženih u Kraljevu: Čak 30 pozitivnih za 48 sati

0

Prema informacijama dobijenim iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od poslednja 33 testirana uzorka sa teritorije Kraljeva, 16 je pozitivno, što predstavlja čak polovinu od ukupno testiranih. U poslednjih 48 sati, otkriveno je 30 obolelih. Tako je do sada na teritoriji grada Kraljeva evidentirano 112 lica pozitivnih na virus „Covid-19“. Ukupan broj preminulih na teritoriji grada Kraljeva od zarazne bolesti „Covid-19“ je sada 4.

Kako saznajemo u Kovid ambulanti u Kraljevu u ovom trenutku nije moguće testirati više od desetak pacijenata u toku dana, jer je to dnevni limit. Naime, zbog velikih gužvi ispred ambulante, realne potrebe su oko šesdeset PCR testiranja. Ali, testiraju se samo oni pacijenti koji imaju sve simptome koronavirusa.

„Takva situacija je već nekoliko dana. S obzirom da se osim pacijenata iz Kraljeva u Kovid ambulanti testiraju i iz Raške i Vrnjačke Banje, potrebe za PCR testovima su nekoliko puta veće od dnevnog broja, koji neprelazi 15 testiranih. U ovom trenutku se testiraju samo oni koji imaju sve simptome koronavirusa“, kaže izvor iz bolnice u Kraljevu.

Share.

Comments are closed.