Grad veličine jajeta padao u okolini Studenice

0

Grad, praćen jakim olujnim vetrom, pogodio je danas oko 16 sati nekoliko sela u studeničkom kraju. Meštani kažu da ne pamte ovakvo nevreme u studeničkom kraju i ovoliku veličinu grada koji je padao više od pola sata.

Grad veličine kokošijeg jajeta, prema rečima meštana Studenice, padao je sko četrdeset minuta i pritom uništio sve poljoprivredne useve a posebno zasade malina. Jako nevreme lomilo je grane na drveću, uništilo plastenike, lomilo crepove na kućama a pojedini zaseoci u jednom trenutku ostali su i bez struje. Za to vreme palo je 40 litara kiše po kvadratnom metru.

– Strašno nevreme. Sve što smo do posejali to je uništeno, bašte, plastenici, maline, kukuruz, krompiri… Nikada krupniji grad nije padao u Studenici. Toliko je jako bilo da je čak lomio i crepove na kućama. Potoci vode su se slivali. Uništeni su nam i pojedini putevi – kaže Radovan Tomić iz Studenice.

Velika količina vode koja je pala stvorila je bujice koje su u vidu potoka  uništila je seoske puteve, dok je u mnoga domaćinstva voda prodrla i u domove.

Kako saznajemo od meštana, protivgradna zaštita je dejstvovala sa nekoliko lokacija, ali je ipak pričinjena velika šteta na poljima i usevima.

 

Share.

Comments are closed.