Peticija protiv otvaranja Kovid bolnice u Agensu

0

Nakon informacije da će da će privremena Kovid bolnica iz Merkura u Vrnjačkoj Banji biti premeštena u bolnicu Agens u Mataruškoj Banji, oko stotinak meštana okupilo se danas ispred Agensa, nezadovoljni zbog mogućeg scenarija. Oni su danas potpisali peticiju kojom traže da se ponovo razmotri odluka, koja bi mogla imati štetne efekte.

Inače, u neposrednoj blizini ove bolnice nalazi se Gerontološki centar sa 250 korisnika koji je jedan od svega nekoliko u Srbiji u koji nije ušao korona virus, ali i vrtić. Meštani koji su se danas okupili ispred ove bolnice kažu  da se plaše da će virus da se proširi i na najstarije. A onda bi i cela, kako kažu i onako oronula Mataruška Banja nakon decenije zbrinjavanja raseljenih i izbeglih, potpuno propala.

– Nije problem u bolesni ljudima, već u tome da su oni hospitalizovani, i da će prilikom transporta se izložiti opasnosti. A dovode se u jedini objekat u Mataruškoj Banji na koji nije stavljen katanac. Takođe, pored bolnice se nalaze Gerontološki centar, vrtić i Sportski centar – kaže Mina Maksimović iz Mataruške Banje.

Nezvanično se pominje da bi pacijenti mogli da budu hospitalizovani u bolnici za rehabilitaciju Agens u Mataruškoj Banji, već naredne nedelje. I o takvoj odluci je već u javnosti govorio direktor bolnice Merkur, Dejan Stanojević, rekavši da već ove nedelje Krizni Štab mogao da donese takvu odluku. Direktor Agensa Goran Kostić nam je u telefonskom razgovoru rekao da zvanična potvrda prelaska Kovid pacijenata iz Vrnjačke Banja, još zvanično ne postoji. Na naše pitanje, zašto je urađena kompletna dezinfekcija, Kostić je tako da su to uradile sve bolnice za rehabilitaciju u Srbiji.

Share.

Comments are closed.