U Kraljevu potvrđeno 11 slučajeva infekcije korona virusom

0

– Imamo četiri nova pacijenta kod kojih je potvrđen korona virus, i svi su hospitalizovani. Radi se o bračnom paru, gde je muškarac zaražen nedavno na klinici „Dedinje“ posle operacije i virus je po povratku preneo svojoj supruzi, potom o vojniku iz Leposavića i sezonskom radniku iz Surdulice – kaže Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje.

Na teritoriji u nadležnosti kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, do sada je potvrđno ukupno 24 slučaja zaraze korona virusom, od kojih 11 u Kraljevu, 10 u Raški i tri u Vrnjačkoj Banji.

Kruševac: Porast obolelih u Rasinskom okrugu

Epidemija korona virusa u Rasinskom okrugu beleži blagi rast, jer je virus registrovan kod 73 osoba u Kruševcu, a 100 njih je ukupno zaraženo u celom Okrugu.

Prema dostupnim podacima od posledica ove bolesti do sada je umrlo osmoro ljudi, od kojih je pet iz Kruševca, a troje iz Varvarina.

Pod nadzorom je 1.000 osoba koje su došle iz inostranstva i još 360 koji su pod zdravstvenim nadzorom.

Novi Pazar: Troje zdravstvenih radnika pozitivno

Jedan lekar i dve medicinske sestre pozitivni su na koronavirus, izjavio je danas direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić. Tokom jučerašnjeg dana u Novom Pazaru je testirano ukupno 36 osoba, od koji je u tri slučaja potvrđeno prisustvo virusa. Prema poslednjim podacima iz ove ustanove do sada u Novom Pazaru ima 29 zaraženih.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je u Novom Pazaru situacija bolja nego pre nekoliko dana. Ministar je dodao da je medicinska škola u Novom Pazaru za manje od tri dana pretvorena u bolnicu u kojoj će od večeras biti smešteni zaraženi Novopazarci sa lakšom kliničkom slikom.

Čačak: Dve osobe na respiratorima

U čačanskoj bolnici smešteno je 17 lica obolelih od korona virusa ili sa tim simptomima, od kojih su dva u težem stanju i nalaze se na respiratoru.

Prema podacima Radnog tima u Moravičkom okrugu od korona virusa obolelo je ukupno 44 lica, od kojih 32 u Čačku, osam u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i jedan u Ivanjici.

Radni tim za sprečavanje širenja korona virusa iz Čačka saopštio je das u uzeti su brisevi tri korisnika doma za stare u Kačulicama kod Čačka. U toj ustanovi prijavljena je povišena temperatura kod četiri osobe, pa je Dom zdravlja poslao ekipu. Rezultati se očekuju.

Dvoje lekara čačanske bolnice, koji su zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja bili prebačeni na klinike u Beogradu, izlečeni su od koronavirusa i otpušteni su kući.

Share.

Comments are closed.