Kraljevčanka šije stotinak maski dnevno i donira

0

„Malopre sam se čuo sa teta Ljiljom šnajderkom koja je samoinicijativno počela da pravi zaštitne maske, za koje svi već znamo da su deficitarne. Ona je već potrošila svoj materijal i napravila stotinak komada, koje će dati Crvenom krstu u Kraljevu, ali materijala više nema!“ Ovako je Kraljevčanin Vladimir Raković na fejsbuku podelio informaciju o sugrađanki koja je započela humanu misiju.

Ljiljana Petrović iz Kraljeva, zajedno sa svojom porodicom krenula je u patriotsku misiju, kako bi pomogli svima kojima je pomoć neophodna. Naime, ova Kraljevčanka koja je tek pre dve godine otvorila krojačku radnju, rešila je da započne šivenje zaštitnih pamučnih maski, jer je do njih veoma teško doći, a potrebne su mnogima.

Ljiljana samo traži materijal za maske

– Šnajderka sam, i razmišljala sam kako bih mogla da pomognem u ovoj teškoj situaciji. Uzela sam jednu količinu pamučnog materijala kojeg sam imala kod kuće i sašila stotinak zaštitinih maski. Odnela sam ih u Crveni krst kako bi podelili sugrađanima. Inače, plan mi je da svakog dana najmanje toliko sašijem maski. Ali, potreban mi je materijal – priča Ljiljana za „Srbijsa video“.

Ljiljana nam je ispričala da je u životu uvek pomagala drugima, i da situaciju koja preti celom svetu, nije mogla samo da posmatra.

– Imam ja svakodnevnog posla, jer se bavim uslugama šivenja za kućne potrebe. I nije mi dugo trebalo da razmislim kako bi pomogla zajednici. Odmah sam krenula da šijem maske. Država mi je pomogla kad mi je bilo najpotrebnije. Obezbedili su mi subvenciju i mašinu za šivenje. Nekako imam dužnost da se odužim – objašnjava ova Kraljevčanka.

Ljiljana ima punu podršku porodice, jer njene dve ćerke, ne samo da pomažu u pravljenju maski, već i kao volonterke pomažu starima.

– Kontaktirali smo upravnike zgrada kako bi videli u kojim zgrada ima najviše starih. Ćerke to uglavnom rade. Odnose im sve što im je potrebno. Jako sam ponosna majka – rekla nam je Ljiljana Petrović.

Zaštitne maske koje je Ljiljana sašila

Evo kako možete pomoći:

– Doniranjem materijala za šivenje maski

– Pronalaskom volontera koji su zainteresovani da šiju maske sa Ljiljanom

Sve napravljene maske bile bi isporučene tamo gde su najpotrebnije – Bolnice, Crveni krst, Apoteke

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.